info@blueconsulting.hu   +36-26-816-632

VEKOP-5.1.1-5.1.2-16

Vállalkozások Megújuló Energia Használatával Megvalósuló Épületenergetikai Fejlesztései

 
 

A felhívás célja, hogy vissza nem térítendő támogatás és kölcsön biztosítása révén a vállalkozások tulajdonában lévő épületek energiatakarékossága és energiahatékonysága növekedjen. Ennek érdekében a kiírás támogatja a megújuló energiaforrások telepítését is.

 

Támogatható tevékenységek:

 

A) Projekt-előkészítési tevékenységek (műszaki-, kiviteli és tendertervek, épületenergetikai melléklet költségei, statikai szakvélemény és környezeti hatástanulmány).

 

B) Energiahatékonyság javítására vonatkozó tevékenységek (az épületek hőtechnikai adottságainak javítása, hőveszteségének csökkentése; fűtési, hűtési és használati melegvíz-rendszereinek korszerűsítése; meglévő bel- és kültéri világítási rendszerek energiatakarékos átalakítása).

 

C) Megújuló energiafelhasználás növelését célzó tevékenységek:

- napkollektoros rendszer telepítése a fejlesztésben érintett épület HMV igényének részbeni, vagy teljes kielégítése céljából, és/vagy fűtésrásegítésre;

- brikett, pellet, faapríték, faelgázosító kazánrendszer kiépítése a fejlesztésben érintett épület fűtési és HMV igényének részbeni vagy teljes kielégítése céljából;

- napelemes rendszer telepítése hálózati, vagy autonóm (hálózatra nem kapcsolódó) villamosenergia-termelés céljából, kizárólag a fejlesztésben érintett épület villamosenergia-ellátásához;

- hőszivattyú rendszerek alkalmazása fűtésre és/vagy hűtésre és/vagy használati melegvíz-termelésre és/vagy fűtésrásegítésre.

 

Támogatásban részesíthető rendszertípusok:

- földhő-víz hőszivattyús rendszer,

- víz-víz hőszivattyús rendszer,

- levegő-víz hőszivattyús rendszer.

 

Támogatás összege: 3-50 millió Ft vissza nem térítendő, 3-50 millió Ft kölcsön (2%-os évi kamattal).  kölcsön lehívása, csak a fizikai befejezést követő 12 hónapban lehetséges.

 

Támogatás intenzitása: 45% vissza nem térítendő támogatás, min. 45% hitel, min. 10% önerő.

 

Részletek a csatolt összefoglalóban.

 

KÖZPONTI IRODA
 

Cím: 2000 Szentendre,
Stromfeld Aurél utca 1. első emelet
Tel: +36-26-816-632
Tel: +36-70-346-8855
Fax: +36-1-799-0889
E-mail: info@blueconsulting.hu

ÉSZAK-ALFÖLDI IRODA
 

Cím: 4700 Mátészalka,
Hősök tere 2. 6/A
Tel.: +36-20-556-1204
Fax: +36-1-799-0889
E-mail: info@blueconsulting.hu

GARANCIA

Egy pályázat nyerési esélyét nagyban növeli a megfelelően előkészített dokumentáció. Megfelel-e a pályázat a kiírásban szereplő feltétel mindegyikének? A csatolandó mellékletek teljes körűen benyújtásra kerültek? A pályázati adatlaplap megfelelően került kitöltésre? Mindezeket felkészült szakembereink minőségi munkája biztosítja.

TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS

Szolgáltatásaink révén civil szervezetek működési költségeinek előteremtését és programok szervezését támogatjuk. Pályázatírás, pályázati tanácsadás és projektmenedzsment biztosításával több milliós forrást tudtunk már eddig is bevonniközösségi programok szervezésére, civil szervezetek működtetésére.