info@blueconsulting.hu   +36-26-816-632

GINOP-4.1.1-8.4.4-16

Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hitel

 
 

A pályázati kiírás célja a hatékony energiafelhasználás elősegítése, megújuló energia és az épületek hőtechnikai adottságainak javítása révén. Csak 2006. december 31-e előtt kiadott építési engedéllyel rendelkező épületek fejlesztése támogatható.

 

Támogatható tevékenységek:

A) Projekt-előkészítés:

a) műszaki tervek, kiviteli és tendertervek,

b) épületenergetikai melléklet (a Felhívás 6. fejezet 7. pontja szerint), mely magában foglalja az Épületenergetikai Tanúsítványt is a fejlesztés előtti és a tervezett állapotra vonatkozóan,

c) statikai szakvélemény,

d) környezeti hatástanulmány (amennyiben jogszabály szerint kötelező).

 

B) Energiahatékonyság javítására vonatkozó tevékenységek (projekt min. 50%-a):

I. Az épületek hőtechnikai adottságainak javítása, hőveszteségének csökkentése:

épülethatároló szerkezetek hőszigetelése, nyílászárók cseréje, árnyékoló vagy árnyékvető szerkezetek beépítése.

II. Épületek fűtési, hűtési és használati melegvíz-rendszereinek korszerűsítése: fűtési/használati melegvíz-rendszerek korszerűsítése, központi szellőző, hűtési rendszerek energiatakarékos korszerűsítése/kialakítása, hőelosztó rendszerek korszerűsítése.

III. Meglévő bel- és kültéri világítási rendszerek energiatakarékos átalakítása

Fényforrások, világítótestek és előtétek cseréje; meglévő kül- és beltéri világítási rendszerek korszerűsítése.

 

C) Megújuló energiafelhasználás növelését célzó tevékenységek (projekt min. 10%-a):

I. Napkollektoros rendszer telepítése a fejlesztésben érintett épület HMV igényének részbeni, vagy teljes kielégítése céljából, és/vagy fűtésrásegítésre (nettó beruházási költsége nem haladhatja meg a 270 000 Ft/m2 értéket).

II. Brikett, pellet, faapríték, faelgázosító kazánrendszer kiépítése a fejlesztésben érintett épület fűtési és HMV igényének részbeni vagy teljes kielégítése céljából (nettó beruházási költsége nem haladhatja meg a 150 000 Ft/kW értéket).

III. Napelemes rendszer telepítése hálózati, vagy autonóm (hálózatra nem kapcsolódó) villamosenergia-termelés céljából, kizárólag a fejlesztésben érintett épület villamosenergia-ellátásához (nettó beruházási költsége nem haladhatja meg a 450.000 Ft/kW értéket).

IV. Hőszivattyú rendszerek alkalmazása fűtésre és/vagy hűtésre és/vagy használati melegvíz-termelésre és/vagy fűtésrásegítésre.

 

Lakóépületek felújítása vagy új épület építése nem támogatható, kivéve a megújuló energiatermelő létesítményekét (max. 20 m2, 200 000 Ft/m2 költséggel). A projekt megvalósítására 12 hónap áll rendelkezésre.

 

Támogatás összege: támogatás: 3-50 millió Ft; hitel: 3-50 millió Ft. A hitel összege magasabb kell legyen a támogatás összegénél.

Támogatás intenzitása: 45% (középvállalkozások esetén 55%, mikro- és kisvállalkozások esetén 65%).

 

Részletek a csatolt összefoglalóban.

 

KÖZPONTI IRODA
 

Cím: 2000 Szentendre,
Stromfeld Aurél utca 1. első emelet
Tel: +36-26-816-632
Tel: +36-70-346-8855
Fax: +36-1-799-0889
E-mail: info@blueconsulting.hu

ÉSZAK-ALFÖLDI IRODA
 

Cím: 4700 Mátészalka,
Hősök tere 2. 6/A
Tel.: +36-20-556-1204
Fax: +36-1-799-0889
E-mail: info@blueconsulting.hu

GARANCIA

Egy pályázat nyerési esélyét nagyban növeli a megfelelően előkészített dokumentáció. Megfelel-e a pályázat a kiírásban szereplő feltétel mindegyikének? A csatolandó mellékletek teljes körűen benyújtásra kerültek? A pályázati adatlaplap megfelelően került kitöltésre? Mindezeket felkészült szakembereink minőségi munkája biztosítja.

TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS

Szolgáltatásaink révén civil szervezetek működési költségeinek előteremtését és programok szervezését támogatjuk. Pályázatírás, pályázati tanácsadás és projektmenedzsment biztosításával több milliós forrást tudtunk már eddig is bevonniközösségi programok szervezésére, civil szervezetek működtetésére.